HÄR OCH NU!
Det glömmer vi hela tiden, eller hur? Jag vet hur svårt det kan vara, alla tankar som går genom ditt huvud, mycket uppgifter att göra.. hur ska man hitta tid för att träna mindfulness? Det första som du måste veta är att det finns inga måsten i livet. Vill du må bättre då lovar jag dig att du hittar ca 5 minuter för din egen hälsa. Det som jag kommer skriva nu kan låta konstigt, men för dig som har svårt med koncentration, blir detta perfekt uppgift att göra. Sätt dig ner, stäng av din mobil och allt som kan störa dig och blunda. Det kommer komma många tankar och vet du vad? Det är ok! Andas och låt dem vara, även om det känns obehagligt i början. Försök att koncentrera dig på ditt andetag och tänk på ditt kropp. Känner du kanske någon doft? Hur mår du?
Om du har klarat de 5 minuter kan du vara mycket stolt över dig själv. Det är fantastisk bra början! Hitta på egna övningar som till exempel: fokusera på mat med alla sinnen, koncentrera dig på det du gör även på jobbet när du sitter och håller i pennan eller kanske gör något fysiskt. Tänk bara på hur det känns, luktar eller ser ut. De alla övningar kommer att hjälpa dig i framtiden, då dina tankar blir mycket mer organiserade med tiden. Lycka till!
TACKSAMHET!
Tacksamhet handlar inte om det att vara tacksam bara för det positiva i livet. Det handlar om att ta livet som det är!
Hur ofta får du tankten att något i ditt förflutna var hemskt och sårade dig, men tack vare det så fick du lära dig något nytt eller träffa någon fin person etc.? Då ska du veta att det du tycker är tråkigt just nu, kommer inte ha så stort betydelse för dig i framtiden. Tänk på att varje dag är en ny lektion. När du slutar med alla förväntningar så slipper du att känna dig besviken. Var tacksam för det du har och gör lyckan till ett stort grej! Även om det bara är något enkelt som fåglarna som sjunger på morgonen – fantastiska ljud och vackra djur – kan det finnas något bättre? Inte i den stunden du befinner dig. Fokus på här och nu!
LÅT DIG SJÄLV VARA LEDSEN

Det är en del av våra liv. Var ärlig mot dig själv! Mår du inte bra? Är du ledsen idag? Det är helt okej! Acceptera dig och ditt liv som det är. Våga vara dig själv till 100 procent och berätta för andra hur du mår. Skriv ett brev till dig själv eller bara sätt dig i soffan och andas. Det kommer gå över, men du måste ge dig tid. Du är din egen bästa vän och glöm inte det! Var inte hård mot dina känslor, gråt om du känner att du vill göra det! Något som kan hjälpa i svåra situationer är att ta en promenad utan något mål, kanske yoga är något för dig? Kanske dags för att städa hemma eller laga god mat? Gör det du känner dig för!
BÄTTRE KONTROLL PÅ DIN TID

Efter ett tag med mindfulness övningar kommer du se att du har mycket mer tid, bättre planering och mycket mer energi. Du behöver inga ”att göra” listor, det kommer till dig automastiskt. Kanske om några veckor, månader eller år, men jag lovar att det kommer! Jag kan ärligt säga att jag har aldrig i mitt liv mått så bra som jag gör nu. Och det är inte så att jag har mycket mer vänner, pengar, bättre jobb eller att jag vann någon tävling. Jag lever fortfarande mitt gamla liv, men på ett helt nytt sätt.
UPPTÄCK VARDAGEN!

Finns det något bättre än våra vånliga rutiner i vardagen? Det tror jag inte. Tänk på din trygghet. Har du sina ritualer så betyder inte det att du har ett tråkigt liv. TVÄRTOM! Det betyder att du kan känna dig bekväm med det du har. Men glöm inte hur viktigt det är att uppskatta de små sakerna. Du är unik och ditt liv är också speciellt. Det finns ingen annan i världen som är som du och det gör dig till en fantastisk person! När du bygger upp din personlighet och du mår bra med dig själv då har du en garanti. Det kan hända vad som helst, du kan förlora allt i ditt liv, men du klarar det ändå eftersom du har en stark personlighet som kommer inte låta dig att ge upp!
Det här är bara 1 procent av alla lektioner som jag fick i mitt liv. Jag tog upp det viktigaste och hoppas verkligen att det gav dig lite motivation till att ta hand om dig själv. Jag försöker att vara aktiv på mina sociala medier och skriva lite tips och mina egna tankar där, så du är varmt välkommen för att följa min resa! Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig på claudiabardonphotography@gmail.com eller kontakta mig på mina sociala medier. 
NU ÄR DET DAGS ATT LEVA!
Kram, 
Claudia Bardon
Back to Top